lördag 2 november 2013

Cirkeln

Äntligen har jag läst den, Cirkeln. Jag vet att de flesta bokälskare redan läst den, jag har har läst berömmande recensioner om den redan  för två år sen, men det var först på en tågstation jag köpte den för att ha att läsa den på tåget. Bara sådär liksom, eftersom man hade hört talas om den. I alla fall; Den var grymt spännande!
En elev hittas död i skolan i den lilla staden Engelsfors. De flesta tar för givet att det var självmord då hans handled var uppskuren med en skärva av spegel.
Sex stycken flickor ifrån samma skola samlas på samma plats efter att ha sett att månen blivit röd. De är väldigt, väldigt olika, men de är ändå sammankopplade; för Minoo, Rebecka, Vanessa, Anna-Karin, Linnea och Ida är De utvalda. Elias var också en utvald, men nu när han inte finns får flickorna kämpa emot Ondskan själva. Frågan är bara hur? Vad är ondskan? Vad är speciellt med just dessa flickor?

Boken är väldigt spännande, särskilt slutet! Eftersom alla huvudpersoner är så olika finns det alltid någon man känner igen sig i. Ska bli spännande att läsa nästa bok i trilogin, Eld.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar